Bemutatkozás

Hisszük, hogy hatékonyan és jól csak olyan ügyféllel lehet dolgozni, akivel azonos filozófiát vallunk, azonos a gondolkodás alapja. Aki elvárja a magasszintű szakmai munkát, igényli az emberi kommunikációt és értékeli az ilyen teljesítményt.

Könyvvizsgálattal, könyveléssel foglalkozunk több mint húsz éve, a jelenlegi szervezeti formában 2000 óta. Az ügyfélkörünkbe tartozó társaságok igen változatos képet mutatnak: nagyságrendileg a mikro-vállalkozástól a nagyvállalatig, tevékenységi kört tekintve ipari, mezőgazdasági és kereskedelmi vállalkozások éppúgy előfordulnak mint a nonprofit szervezetek. A tulajdonosi összetétel szerint pedig az egyéni vállalkozástól a részvénytársaságig, melyek között német, francia és svájci befektetések is vannak. Gyakorlatunkban az állandó könyvvizsgálatok mellett átalakulás, vagyonértékelés, könyvelés, illetve szakértői-tanácsadói tevékenység egyaránt előfordul.

Miért jó a könyvvizsgáló?

Még a jó könyvelők is sokszor elvesznek a napi rutinfeladatok tömegében- és ezért nincs idejük az átfogó vagy speciális problémákkal foglalkozni.
Gyakran nincs is megfelelő fölkészültségük egy összetett vagy nem szokványos feladathoz.
(Fölmérések szerint a nem szokványos gazdasági eseményeknél tízből négyszer hibáznak.)

Ki segítsen?

Előfordul kis cégeknél is, hogy több tulajdonos, de csak egy ügyvezető van.
A kívülálló tulajdonosok hozzáférése a cég gazdálkodási adataihoz korlátozott.

Hogyan lehet ezt áthidalni?

Nemegyszer össze kell kapcsolni a jogász és a könyvelő munkáját.

Mi a megoldás?

Nincs ideje a vezetői ellenőrzésre?
Hiányzik a belső ellenőrzés?
Csökkenteni akarja az adókockázatot?
Nehezen boldogul ügyviteli, adminisztrációs vagy szabályozási kérdésekkel?
A gazdálkodás problémáira is hamarabb rávilágít egy „üzemi vakságtól” mentes, független, külső szem.

Ilyen és hasonló esetekben segíteni tud a könyvvizsgáló - és mi akkor vagyunk elégedettek, ha az eredményét az ügyfeleink is érzékelik.