BNI Hódmezővásárhelyen

Több hónapos, hosszú előkészítő munka után megalakult a BNI (Business Network Internatonal)  üzleti kapcsolatépítő szervezet  hódmezővásárhelyi csoportja. A ma már közel 30 éves szervezet az Egyesült Államokból indult útjára. A szervezet az „aki ad, az nyer”  filozófiára épül, vagyis a vállalkozások jutalékmentesen, ajánlások útján segítik egymást a saját területükön. A kávézással, üzleti reggelivel összekötött heti találkozókon az üzletembereknek lehetősége van kapcsolati tőkéjük bővítésére, valamint meglévő kapcsolataik kamatoztatására egyaránt. A szervezet lényeges jellemzője, hogy az egymás által generált üzletkötésekből származó árbevételt mérik, nyilvántartják. Így a résztvevők közvetlenül érzékelik az együttműködés előnyeit.

A BNI a kölcsönös bizalmon alapul, meghívásos úton szerveződik, mert a szabályai szerint egy csoportban egy szakterületről csak egy cég lehet jelen, így egymás számára nem jelentenek konkurenciát a tagok.

A BNI magyarországi  szervezete már 26 településen, több mint 1000 tagot számlál. A hódmezővásárhelyi csoport jelenleg 25 tagból áll, akik a piac szegmenseinek legszélesebb palettájáról érkeztek, ahol a cél az, hogy saját vállalkozását fejlesztve segítsen a másiknak minden résztvevő. A siker kulcsát abban látják, hogy a tagok bizalmi alapon, előkészített ajánlások útján, kapcsolati tőkéjük erejével segítik egymást a többlet- árbevételhez.