Közösen , össszefogva könnyebb: a Kék Cégcsoport

"Ismét a hamarosan megalakuló hódmezővásárhelyi BNI csoport egy tagjával, Lévainé Petkó Edittel, a Kék Cégcsoport területi vezetőjével beszélgettünk.

Először is röviden bemutatná nekünk a Kék Cégcsoportot?

A KéK Cégcsoport 2000-ben alakult, kölcsönös üzleti előnyök érdekében szerveződött vállalkozói közösség. Tagjaink elsősorban mikro-, kis- és középvállalkozások. Célunk, hogy az összefogás révén jóval alacsonyabb, versenyképesebb árakat biztosítsunk az ügyfelek számára, mint amit maguktól tudnak „kiharcolni” a szolgáltatóktól.

Az általános költségek tekintetében (telefon, üzemanyag-vásárlás, biztosítás, gépjárművásárlás és -finanszírozás, pályázat, irodaszer, utazás…) kínálunk jelentős kedvezményeket, amelyeknek köszönhetően vállalkozása költsége tartósan havonta több tízezer forinttal is csökkenhet.

Hol helyezkedik el a cég a magyar és nemzetközi piaci szegmensben?

A KéK Cégcsoportot jelenleg 4000-nél is több vállalkozás alkotja, ezzel a legrégebben működő, legnagyobb taglétszámot jelentő csoportosulás vagyunk!Tagjaink az ország egész területén jelen vannak, velük a területi képviselők állnak közvetlen kapcsolatban, így segítve a vállalkozásokat a költségek optimalizálásában. Ahogy a cégcsoport növekszik, üzleti partnereink és az általunk kínált szolgáltatások köre is folyamatosan bővül. Mivel folyamatosan nő a fogyasztás, egyre nagyobb kedvezményeket tudunk érvényesíteni a szolgáltatókkal folytatott áralkuk során. A KéK Cégcsoport erejét az összefogás jelenti, a változatos üzleti profillal rendelkező vállalkozások szoros együttműködése.

Mivel a cégcsoport sikeresen működik Magyarországon, így elindultunk a nemzetközi terjeszkedés irányába. Elsőként Románia és Szlovákia felé fogunk nyitni. Itt hihetetlen nagy előnyt jelent, hogy már nem nekünk kell elfogadtatni magunkat, hanem a partnercégek ajánlanak bennünket (csak a példa kedvéért a Telekom, a MOL…) 

Mire büszkesége a cég, melyek a vezető termékeik?

Nagy örömünkre szolgált az idén megrendezett Kék Majális rendezvényünk, melyen a vártnál sokkal több tag és látogató vett részt, körülbelül 2500-3000 fő volt a vendégek száma egyetlen nap alatt. Ez is azt bizonyítja, hogy jó úton járunk, jól érzik magukat mind a tagok, mind a partnercégek ebben a közösségben.

Hogy melyek a vezető termékkörök? A 15 féle kedvezményből a telekommunikációt emelném ki az első helyen. Rendkívül kedvező percdíjakkal beszélhetnek az ügyfeleink és nemcsak egymással, hanem az összes Kékes taggal ingyen kommunikálnak.

Számos vállalkozó számára fontos az üzemanyag minősége és ára. A 4000 tag egyre emelkedő fogyasztásának köszönhetően a MOL-nál sikerült olyan árat kialkudni, mely a kisebb, olcsóbb kutak árával vetekszik és ráérnek az ügyfeleink utólag fizetni.

A biztosítás területén egyedi termékeink vannak, a biztosítók évről-évre versenyeznek az ügyfeleink kegyeiért. Időnként árengedményt kapnak, máskor plusz szolgáltatásokat, de ami a legfontosabb, hogy kár esetén is segítünk az ügyintézésben.

Utazással, autóvásárlással és -finanszírozással külön részlegünk foglalkozik, ezzel is segítve az ügyfeleket a gyorsabb ügyintézésben.

Vásárhelyi partnercégeink között mindenképpen ki szeretném emelni a Dió 896Kft-t, a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulatot, a Micra-Metripond Kft-t, a März Kft-t, a K-Bauwerk Kft-t, a Csíkos Műhely Kft-t. A cégnevekből bár nem látszik, de mindegyik cég más-más tevékenységi kört képvisel…

Én azt szoktam mondani, hogy tagunk bárki lehet, aki szán rá egy kis időt, hogy leüljön velem egy fél órára beszélgetni. Jó pár ügyfelem kesergett utólag, hogy miért nem voltam erőszakosabb, akkor már hamarabb jelentkezett volna nála a megtakarítás! De én nem ilyen vagyok, ugyanis ez csak egy lehetőség. 

Milyen tapasztalatai vannak a BNI területén, annak idején mi tetszett meg benne?

Én a tagok között régi motorosnak számítok, mert van egy 2,5 éves múltam a szegedi BNI csoportban. Ezen tapasztalatokkal igyekszem segíteni a vásárhelyi csoport működését.

De hogy hogyan is indult az egész? Számomra szerelem volt első látásra! Tetszett  a rendezvény szervezettsége, a pontosság, ugyanis ebben a rohanó világban a legtöbben időhiánnyal küzdünk. De ami legjobban tetszett, hogy itt csakis pozitív emberekkel lehet találkozni. Itt mindenki fejlődni akar, igyekszik segíteni a másiknak és ez a segítség duplán megtérül. Senki sem a problémán rágódik, hanem a megoldást keresi, amiben számos cégvezető saját tapasztalatával segítségére lehet. Egy idő után olyan, mintha 20-30 üzletkötőm lenne, akik hétről-hétre segítik az én munkámat azzal, hogy újabb és újabb cégekhez ajánlanak be. Ráadásul nincs konkurencia, mert minden területnek egy képviselője lehet, ezért is érdemes mielőbb eljönni egy-egy találkozóra!

Stratégiai partnerségek alakulnak ki (építőipar, pénzügy, számítástechnika…), melyek révén folyamatos árbevétel növekedést érünk el. A terjeszkedésnek nincs határa, akár az országon belül, akár a határokon kívül bárhova eljuthatunk.

De nézzük a számok tükrében: évente körülbelül 500 új kapcsolatot kaptam, árbevételem 20 százalékaa most már a BNI-os ajánlásnak köszönhető!

forrás :vásárhely 24