Olcsóbbak lesznek a banki utalások?

Az olcsóbb és gyorsabb banki átutalások érdekében a Giro Zrt  változtatásokat tervez, amelyeknek a legfontosabb célja, hogy a készpénzhasználat rovására növekedjen az elektronikus tranzakciók aránya.

Ha a  tervek megvalósulnak,  és a cég valóban enged a bankok közötti átutalás után szedett díjból, csökkenhetnek a banki átutalás költségei A szervezet közleménye szerint nemcsak ezen költség csökkentésére készülnek, de a banki átutalásokat is felgyorsítanák, s egyszerűbbé szeretnék tenni a bankváltást is. A meghirdetett újítások legfontosabb célja az, hogy a készpénzhasználat rovására növekedjen az elektronikus tranzakciók aránya.

A kedvezmények továbbadására viszont nem minden esetben kerülhet sor szakértők szerint. Vannak ugyanis olyan számlák – elsősorban a magasabb jövedelemmel rendelkező és sokat bankoló ügyfelek esetében –, amelyek már eddig is ingyenesek voltak, így számukra nyilvánvalóan nem jelenthet költségcsökkenést a Giro tervezett változtatása.

A tervezett változtatások bevezetésére legkorábban a jövő év első felében kerülhet sor, éppen akkor, amikor a devizahitelek forintosítása elkezdődik...

 forrás:penzcentrum.hu.