Magyar szakember a nemzetközi értékelemzési szervezet igazgatóságában


        Történetében először magyar szakembert választott tagjai sorába a világ legrangosabb, amerikai székhelyű nemzetközi értékelemzési szakmai szervezetének igazgatósága.
Tarjáni Istvánnak, a Magyar Értékelemzők Társasága (MÉT) elnökének több évtizedes hazai és nemzetközi munkáját ismerték el ezzel az amerikai székhelyű Miles Érték Alapítvány (Lawrence D. Miles Value Foundation) tagjai, akik között a piaci gazdasági szereplők mellett kormányzati területen dolgozó szakemberek és kutatók egyaránt megtalálhatók. 
A Miles Alapítvány névadója a második világháború után az amerikai hadsereg felkérésére dolgozta ki az értékelemzés és értéktervezés módszerét, amivel termékek előállításakor, szolgáltatások nyújtásakor és szervezetek működtetésekor lehet megtalálni az elvárt minőséget a legoptimálisabb áron és lehetőleg a legegyszerűbb módon nyújtó megoldásokat. Az eljárás az innováció hatékony eszköze és legalább 10 százalékos költségmegtakarítást eredményez, de akár 30 százalékos csökkentés is elérhető a segítségével.
Az amerikai alapítvány munkájához kapcsolódva a MÉT elnöke Magyarországon is kiemelt feladatnak tekinti az értékelemzés módszertanának, eljárásrendszerének oktatását és elterjesztését a fiatal mérnökök, gazdasági és más felsőfokú végzettségű szakemberek körében, az eljárás minél szélesebb körű megismertetését a közvélemény előtt és a terület kutatómunkájának támogatását

     Kiadó: Magyar Értékelemzők Társasága